Powered By Blogger

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ο Αλκινοος στο Ενετικον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Αλκίνοος Ιωαννίδης



ΕΝΕΤΙΚΟ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου



Μετά από την επιτυχημένη καλοκαιρινή του περιοδεία και στον απόηχο της παρουσίασης της συμφωνικής του δουλειάς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Οκτώβριο, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκινάει μια σειρά χειμερινών παραστάσεων στην Ελλάδα.



Με μόνη συντροφιά την κιθάρα του, θα μας παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, καθώς και απρόσμενες διασκευές τραγουδιών άλλων δημιουργών. Ο Αλκίνοος εμφανίζεται συχνά μόνος επί σκηνής από την αρχή της πορείας του, σε μικρούς αλλά και μεγάλους χώρους. Σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, αποδεικνύει πως έχει τη δύναμη να καταργεί την απόσταση από τη σκηνή στο ακροατήριο και από την επιφάνεια στην ουσία του τραγουδιού.



Η βραδιά στο ΕΝΕΤΙΚΟ θα είναι βραδιά ακρόασης αλλά και συμμετοχής. Η παράσταση επιτρέπει την επί τόπου διαμόρφωση του προγράμματος, τον αυτοσχεδιασμό, τα λάθη, την ανοιχτοσύνη στα άπειρα ενδεχόμενα της στιγμής και της συνύπαρξης.



Η αμφίδρομη και ζωντανή σχέση ερμηνευτή και κοινού μετατρέπει το μοναχικό σε συλλογικό, ολοκληρώνοντας το βίωμα της κοινής μουσικής εμπειρίας.





Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας

Δεν υπάρχουν σχόλια: